Obisnuiam sa am 2.5 motoare Honda (.5 vine de la un motor impartit cu unchia) si un Civic (VTEC yo). Probabil ca citind povestea asta pe un site de aircooled nu aveti de unde sa stiti ce este un VTEC (yo). Pentru un pasionat de japoneze, VTEC este chintesenta sportivitatii – momentul in care  axa cu came care are 2 randuri de lobi trece la turatia sport – inventie Honda copiata apoi de multi. (VTEC yo este slangul care descrie momentul intrarii in modul sport).

Ca sa intelegeti despre ce este vorba, cam cu chestia asta faceam misto de propietarii de BMW-uri pe serpentine (si asta e modelul mai vechi din 2007, ca sa nu va stresez cu varianta si mai space shuttle):

2007-Honda-Civic-Type-R-Interior-Dashboard-Wallpaper

 

si se aude asa:

Acum ca am stabilit de unde am plecat, incepem povestea cu Broscu care e cam asa. Un prieten m-a dus la un alt prieten care avea 2 broaste in garaj. La plecare, am aruncat asa in treacat sa ma anunte daca gaseste o broasca pentru mine. Dupa care m-am intors la Hondele mele. Vtec yo in sus, Vtec yo in jos.

Dupa vreo 6 luni suna telefonul. Am o broasca pentru tine! Am sunat-o pe consoarta imediat (inainte sa vad masina) si i-am zis: astazi imi iau o broasca! Zis si facut, spre seara am fost sa vad bruasca si am batut palma. Acum nu va asteptati ca nu era ca scoasa din cutie, stiam doar ca nenea ala are masina mea.

A doua zi am fost si am facut actele (am condus-o abia dupa ce am vazut patalamaua semnata). Imi aduc aminte si acum. M-am asezat pe scaun, am privit volanul mare si mi-am zis: whoooaaaa ce tare!

Mai jos Japoneza si europeana – ochi rotunzi si ochi oblici.

vtec

 Combinatia asta de masini cred ca e foarte reusita. Ma bucuram de trecerea 140 de cai – 40 de cai in ambele sensuri: la 140 de cai asteptam serpentinele “sa ma dau”, la 40 “simteam drumul”. O recomand!

Dupa care a venit primul weekend si am decis sa scoatem bruasca la drum sa vedem cum e. Vruuummm! Am plecat asa agale spre Fetesti pe drumul vechi, planuind sa mergem vreo 100 de km. Ne-am dat jos la Tulcea. A doua zi am fost in muntii Macinului.

dunarea

A inceput apoi lungul si anevoiosul proces de restaurare:

Bun! Povestea cu Broscu continua cam asa. Am vandut VTEC yo, si am luat dracia asta:

bus

cu care am fost la:

Acum nu stiu de ce, dar am impresia ca cineva are Golful meu 1 GTI undeva 🙂